Din dorinta de a scapa de asa zisul “stres cotidian” ce vine la pachet cu serviciul si grijile de zi cu zi, dar si din dorinta de a sarbatori finalizarea studiilor postuniversitare, ne-am decis sa plecam un weekend la munte, in statiunea Durau, judetul Neamt.
Obsesia pentru planificarea in detaliu fiind prezentă in structura celulara si la mine si la ea, am inceput discutiile despre cazare, obiective turistice, traseu cam cu 2-3 saptamani inainte.

Cred ca am sunat la toate pensiunile din Durau pentru a gasi o camera in perioada pe care ne-o doream noi. Dintre pensiunile disponibile ne-am hotarat asupra Vilei Dalia, o pensiune listata pe turistinfo.ro. Din pozele de pe site ne-am putut face o impresie cat se poate de aproape de adevar.
Am plecat frumos la drum, folosind itinerariul gandit de scumpa mea iubita si anume: Iasi – Targul Neamt – Durau si intoarcere prin Bicaz – Piatra Neamt – Iasi.

Revenind la pensiune… Am ajuns in Durau pe la ora 12:00, am gasit cu usurinta pensiunea, fiind la strada principala. Am parcat masina in curtea pensiunii si ne-am cazat. Am ramas surprinsi de alegerea facuta, deoarece aveam putine emotii gandindu-ne la ceea ce ne asteapta. Camera aleasa de noi, la etajul 1, incapatoare, cu un pat matrimonial din lemn masiv, o canapea, baie in camera si un balcon cu o priveliste grozava spre masivul Ceahlau.

Masivul Ceahlau - Vila Dalia Durau Neamt
A fost o adevarata placere sa luam micul dejun in balcon sau sa stam seara la un pahar de vin admirand Ceahlaul in lumina apusului de soare.
Ceea ce ne-a mai placut a fost faptul ca peste tot erau locuri amenajate pentru a servi masa sau pentru a te bucura de natura. Toate camerele cu balcon aveau si o masa cu scaune, iar in curtea pensiunii, in zona gratarului si a bucatariei de vara erau amenajate patru locuri pentru a servi masa, suficiente atat pentru grupuri mici de 4 persoane cat si pentru grupuri mai mari.

Curte interioara Bucatarie - Vila Dalia Durau Neamt
Curtea pensiunii era plina de trandafiri, flori fel de fel si zmeura. Nu mai spunem ca balansoarul este locul ideal de a te relaxa dupa ce cobori de pe munte.
Gazdele, familia Cojocariu, sunt foarte amabile si oricand pregatite sa iti dea sfaturi atat despre locurile unde poti manca ceva bun si sanatos cat si informatii despre traseele montane (Cabana Fantanele, Cascada Duruitoarea – obiectivele vizitate de noi cu aceasta ocazie).
Concluzionand, conditiile de cazare au fost foarte bune avand in vedere pretul de doar 85lei/noapte/camera dubla, localizarea centrala a pensiunii (la 100 metri de Manastirea Durau), curatenia si confortul camerei.

Interior Camera - Vila Dalia Durau Neamt
Vom reveni cu drag!

Lasa un comentariu

comentarii