Un alt invitat special isi face intrarea in Bucataria PacateDulciSarate, cu o reteta clasica adaptata in stil studentesc, dar care pe noi ne-a incantat. Este vorba despre sora mea mai mica si sper sa ma surprinda din ce in ce mai des cu retete culinare.

Va invitam sa o incercati si sa ne spuneti parerea dumneavoastra.

Ingrediente:

– un pachet 250g Tagliatelle alle Erbette de la Agnesi

– 200g sos pesto (borcan Sos Pesto alla Genovese )

– 250g muschi de porc file

– parmezan

– oregano, busuioc, sare, piper, usturoi granulat, condimente de pui

– vin alb

Tagliatelle alle Erbette cu sos pesto - PacateDulciSarate.ro

Mod de preparare:

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.

Tagliatelle alle Erbette cu sos pesto - PacateDulciSarate.ro

Intre timp se taie muschiul in felii subtiri sau cubulete; se condimenteaza cu piper si condiment de pui. Se pune in tigaie cu putin ulei si se adauga oregano busuioc, praf de usturoi.

Tagliatelle alle Erbette cu sos pesto - PacateDulciSarate.ro

Dupa ce muschiul este usor rumenit, se adauga sosul pesto. Pentru a da o aroma mai buna preparatului final cat si pentru a nu risipi restul de sos din borcan se adauga putin vin alb, se agita si se varsa in tigaie cu muschiul.

Tagliatelle alle Erbette cu sos pesto - PacateDulciSarate.ro

Tagliatelle alle Erbette cu sos pesto - PacateDulciSarate.ro

Se amesteca continutul timp de aproximatix 5 minute astfel incat sosul sa dea in clocot si apoi se adauga treptat pastele in tigaie. Amestecati pana cand se incorporeaza totul cu pastele.

Tagliatelle alle Erbette cu sos pesto - PacateDulciSarate.ro

Serviti cu parmezan ras pe deasupra si alaturi de pahar de vin alb demisec.

Pofta buna!

Lasa un comentariu

comentarii