Cand mi-a spus prima data ca imi gateste Paste Carbonara nu m-am putut abtine sa nu fiu putin sceptica la inceput.
Eram sceptica, in primul rand pentru ca nu mai gustasem pana atunci paste carbonara, si in al doilea rand inca nu stiam cum gateste, fiind printre primele mancaruri pe care mi le-a pregatit.
Urmatorul pas a fost sa-l bombardez cu intrebari: Si cum le gatesti? Care-i reteta? Si asta pentru ca desi exista multiple retete de carbonara pe unde mergi si intrebi, doar una e reteta originala, adevarat italiana, avand doar cateva ingrediente de baza: ou, parmezan si mai ales piper.
Bineinteles ca n-a fost vorba de reteta originala, fie vorba intre noi, nu prea ii place lui sa mearga dupa reteta. Lasand carcoteala la o parte, instinctul l-a ghidat bine si pe cuvant ca au fost (si inca sunt) cele mai bune paste carbonara pe care le-am gustat.
 
Iata si reteta, pe cat de simpla pe atat de gustoasa:
Ingrediente:
-1pachet spaghetti nr.3 (noi am folosit Barilla)
– 200ml smantana pt gatit
– 2-3 catei de usturoi
– 200g de kaiser
– 50g unt ( 1/4 pachet)
– sare
– piper
– parmezan ras (sau orice branza tare rasa)
carbonara1
 
Preparare:
Mai intai pregatim spaghetele, case se fierb dupa instructiunile de pe ambalaj (in jur de 10 minute dar e bine sa le incercati daca sunt gata, noi le-am lasat putin mai mult) in apa cu sare si putin ulei sa nu se lipeasca.
carbonara2
Cat lasam spaghetele sa fiarba pregatim sosul astfel: se topeste untul in tigaie dupa care se adauga pe rand usturoiul taiat marunt, apoi sunculita taiata cubulete. Lasam la prajit pana se rumenesc frumos si capata o culoare usor aurie, la foc mediu. Peste astea turnam smantana pentru gatit si lasam putin sa se ingroase.
carbonara3
Dupa ce spaghetele sunt fierte le clatim rapid in apa rece, le scurgem rapid si le adaugam in tigaie peste sos unde la foc mediu le amestecam cu sosul.
carbonara4
La final se aseaza in farfurie si se rade parmezan pe deasupra.
Pofta buna!

Lasa un comentariu

comentarii