Salata de boeuf, preparat cu origini rusesti, este des intalnita pe masa romanilor cu ocazia sarbatorilor, fie ele de Paste sau Craciun. Este una dintre mancarurile mele preferate si sper ca aceasta reteta sa fie si pe gustul ei…

Reteta mea nu respecta nici ingredientele salatei rusesti (Salata Oliver) si nici clasica salata de boeuf romaneasca care contine in mod normal telina, pastarnac… dar acesta este unul din avantajele acestei salate, o poti adapta dupa propriul gust.

Asa ca, de data aceasta, m-am gandit sa folosesc un ingredient special: piept de pui la gratar. Cum a iesit la gust… va veti convinge singuri daca veti incerca varianta mea šŸ™‚

 

Ingrediente:

1kg cartofi
500g morcovi
1kg piept de pui
600g castraveti murati (300g daca sunt decojiti)
300g gogosari in otet
8 oua
4 lg mustar dulce
sare
piper
ulei floarea soarelui

salata, boeuf, retete, usoara, rapida, proaspata, maioneza, pui, gratar

Preparare:

Pentru a termina cat mai repede este indicat sa va eficientizati munca. Astfel incepeti prin a pune la foc cartofii si morcovii, separat, pentru ca au timpi diferiti de fierbere. Ii lasati la fiert, verificandu-i cand in cand. Veti sti ca sunt gata in momentul in care puteti introduce furculita cu usurinta in ei.

Pregatiti pieptul de pui, il dezosati daca este cazul, si il faceti la gratar. Dupa ce s-a racit il taiem cubulete.

Intre timp puneti la foc apa pentru a fierbe 4 oua. Cand fierbe apa, adaugati un varf de sare si introduceti ouala cu ajutorul unei linguri. Lasati ouale la fiert timp de 10min.

Dupa ce sunt gata cartofii si morcovii ii lasati sa se raceasca bine si apoi ii taiati cubulete.

Cat se racesc cartofii si morcovii, luati castravetii murati decojiti siĀ gogosarii si ii taiati cubulete. Va recomand ca in momentul in care scoateti din borcan gogosarii sa ii puneti pe niste servetele pentru a elimina uleiul si otetul in exces.

Eu am folosit doua cutii de mazare de 800g bucata, 1kg net de mazare. Va recomand ca mazarea dupa ce o scoateti din conserva sa o clatiti foarte bine de cateva ori pentru a nu da un gust nedorit salatei.

Dupa ce ouale sunt fierte, le bagati in apa rece pentru a se raci. Dupa ce s-au racit ne apucam sa facem maioneza in felul urmator: luam galbenusurile de la cele 4 oua fierte si inca 4 galbenusuri de la ouale negatite si amestecam cu putina sare pana avem o compozitie omogena. Apoi…adaugam cate putin ulei si amestecam, amestecam. In situatia in care se taie sau simtiti ca nu mai intra ulei in maioneza va recomand sa puneti putina apa minerala sau/si lamaie stoarsa. Dupa ce aveti cantitatea de maioneza dorita, adaugati in aceasta piper, sare si mustar dulce dupa gust.

La final amestecam intr-un vas morcovii, cartofii, gogosarii, castravetii, pieptul de pui si maioneza. Nu uitati sa pastrati putina maioneza pentru a orna platoul. Daca vreti sa nu faceti exces de maioneza puteti decora cu gogosari, albus de ou fiert, masline sau alte ingrediente.

salata, boeuf, retete, usoara, rapida, proaspata, maioneza, pui, gratar

 

Asteptam parerile voastre!

salata, boeuf, retete, usoara, rapida, proaspata, maioneza, pui, gratar

Lasa un comentariu

comentarii