Nucusoarele sunt niste fursecuri preferate din copilarie, de care ma bucuram la ocazii speciale si mai ales la sarbatorile de iarna. Exista mai multe variante de retete pentru a pregati fursecurile in aceste forme. Aceasta varianta este diferita de cea clasica, cu un aluat fraged cu gust de ciocolata si nuci in combinatie cu o crema fina de unt. Nu e foarte cunoscuta aceasta reteta, insa sunt sigura ca va deveni preferata voastra dupa ce o veti incerca.

Aluat:

500 g faina
200 g zahar pudra
400 g margarina sau unt
150 g nuci macinate
3 lg cacao
coaja de la o portocala rasa

Aluatul pentru coaja nucilor se framanta cu mana apoi se da la frigider sa se raceasca minim o ora. Cand s-a racit, se modeleaza aluatul pe formele de nucusoare, fara sa fie nevoie sa le ungem cu nimic, apoi se coace la cuptor la foc potrivit pentru 5-10 minute sau pana cand marginile s-au uscat. Cand sunt gata, cojile de nuci trebuie scoase din forme cat sunt fierbinti, altfel se lipesc, si cu grija sa nu se sfarame. Daca vi se pare ca aluatul iese prea sfaramicios, mai puteti adauga putina faina in compozitie.

Crema:

4 oua intregi
250 g zahar pudra
250 g unt
2 pachetele zahar vanilat

Pregatirea cremei pentru nucusoare necesita un pic de timp. In primul rand trebuie mixate ouale cu zaharul pudra si pliculetele de zahar vanilat apoi fierte pe bain marin amestecand incontinuu pana ajung la o temperatura ridicata si sunt sigure pentru a fi folosite la crema. Aceasta compozitie se lasa la racit, timp in care untul la temperatura camerei se bate cu mixerul apoi cu o lingura de lemn sau o spatula pentru a elimina pe cat posibil toata apa din el. In compozitia de oua racita se adauga treptat si se mixeaza cate o lingura de unt cu grija sa nu se taie crema. Important e sa fie ambele compozitii bine racite.

In ultima etapa, cojile de nuci se lipesc doua cate doua cu crema de unt si se pastreaza la rece cateva zile inainte de a fi servite astfel incat sa fie delicios de fragede.

Succes!

Lasa un comentariu

comentarii