Red Velvet este o reteta clasica de tort, foarte populara in Statele Unite si pe care o regasesti frecvent la ocaziile speciale, tocmai datorita aspectului deosebit pe care il are, combinatia de blat rosu pufos aromat cu cacao si crema alba fina si cu gust de frisca si branza. Insa are un farmec aparte aceasta reteta cand este pregatita sub forma de Cupcakes. Va veti indragosti de gustul lor! Iata si reteta, care nu este greu de realizat insa necesita putin timp de preparare si decorare.

Pentru briose:

2 galbenusuri
160 g faina
32 g amidon
1/2 lgita bicarbonat sodiu
4 lgite cacao
60g unt
200 g zahar
112 g ulei
2 lgite extract vanilie
1/2 lgite otet
125 g buttermilk (lapte batut sau iaurt)
colorant alimentar rosu

1. Se amesteca faina + amidonul + praful de copt intr-un vas separat.
2. Untul se bate impreuna cu zaharul.
3. Peste unt se adauga ouale si se mixeaza, apoi uleiul, colorantul, aromele si la final bicarbonatul de sodiu stins cu lamaie. In reteta aceasta de briose intra destul de mult colorant, este bine sa cumparati un colorant mai puternic cum este cel de la Dr. Oetker de tip gel. Cele lichide sunt in general mai slabe si nu coloreaza suficient. Compozitia trebuie sa iasa rosie, dar aveti grija pentru ca ea se va mai inchide putin cand veti adauga amestecul de faina si cacao.
4. In amestecul lichid se toarna 1/3 din amestecul cu faina, apoi jumatate din laptele batut, iar faina, iar lapte astfel incat sa incheiem cu faina. Se mixeaza la viteza medie pana se omogenizeaza compozitia, fara sa insistati prea mult, altfel briosele vor iesi tari.
5. Se toarna compozitia in formele de briose si se da la cuptor la foc mediu (180 de grade C) pentru 20-25 minute. Le puteti verifica cu o scobitoare daca sunt coapte. Compozitia ajunge pentru aproximatix 18 briose.

Cupcakes Red Velvet recipe

Cupcakes Red Velvet recipe 2

Crema:

200 ml frisca lichida
75 g zahar pudra
300 g cream cheese
1 lgita esenta vanilie

1. Crema de branza se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pudra pana este topit complet. Este important sa folositi zahar pudra si nu zahar tos intrucat are si amidon adaugat care ajuta crema sa se intareasca si sa stea mai bine pe briose.
2. Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza.
3. Frisca lichida se bate intr-un vas metalic sau de sticla care a stat in prealabil la congelator, astfel se bate cel mai repede si se intareste suficient. In frisca puteti adauga treptat, dupa gust, zahar pudra, daca nu este suficient de dulce.
4. La final frisca se toarna peste crema de branza si se mixeaza usor astfel incat sa se incorporeze. Se tine la frigider pana e gata de ornat.

Cupcakes Red Velvet recipe 5

Cand se racesc briosele pot fi ornate cu un pos cu model sau simplu, ori chiar punand crema cu lingura sau cutitul, depinde ce aspect va doriti pe briosele Red Velvet. La final le puteti decora cu bombonele sau le pudrati cu praf de cacao pentru un aspect mai elegant.

Cupcakes "Red Velvet"

Sper sa va placa aceasta reteta la fel de mult cum ne-a placut si noua. Succes!

Cupcakes Red Velvet recipe 3

Lasa un comentariu

comentarii