Este prima reteta pe care o publicam pe site, fiind una din mancarurile gatite inainte de a initia ideea „PacateDulciSarate.ro”. A fost prima data cand am gatit rata la cuptor, insa dupa 2 ore jumatate de gatit rezultatul a fost delicios! Speram ca pozele sa va determine sa incercati aceasta reteta si sa ne povestiti cum a iesit.

Ingrediente necesare pentru 4 portii:

– 4 pulpe de rata ~ 1kg
– 1lgta sare
– ½ lgta rozmarin
– 3 foi dafin
– 3 catei usturoi
– 1 pahar vin Merlot (rosu sec)
– piper macinat

Preparare:
1. Spalam pulpele, le crestam pe partea superioara. Le punem intr-un vas, adaugam condimentele si vinul si le lasam la infuzat cel putin 30 min in frigider.

Condimentare pulpe rata

2. Prajim pulpele in tigaie pana se rumenesc.

3. Transferam pulpele intr-o tava in care mai adaugam baitul care a ramas de la pasul 1 si o parte din grasimea din tigaia unde le-am rumenit, putin vin si ½ pahar apa.

4. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 200grade.

5. Se lasa la cuptor acoperit cu folie de aluminiu ~ 1h30min-2ore

6. In ultimele 10 min se scoate folia de aluminiu si se lasa la rumenit.

Pulpa rata in vin la cuptor

Noi le am servit alaturi de un piure de cartofi si un pahar cu vin rosu Merlot.

 

Lasa un comentariu

comentarii