Zilele trecute ne era pofta de mancare chinezeasca… Cu un buget redus si putin timp la dispozitie, iata ce am incropit. Bineinteles ca puteti adapta reteta dupa preferinte si propriul gust. Asta inseamna ca lista noastra de ingrediente si cantitatile folosite sunt cu caracter orientativ.

Ingrediente:

-1 ardei gras rosu
-1/2 ardei gras verde
-1/2 ardei gras portocaliu/galben
-2 morcovi medii
-1 ceapa medie
-100g porumb
-300g ciupercute intregi
-1/2 pachet Cappelini Barilla no.1 (sau taietei de orez)
-1kg piept de pui
-2 linguri mari de pasta tomate
-1lg zahar
-susan
-piper
-sare
-condimente pentru pieptul de pui(boia dulce, piper, usturoi, condimente pui )
-sos soia dupa gust

Pui cu legume in stil chinezesc

Preparare:

Pregatim ingredientele: spalam bine ardeii si ii taiem bucati mari, morcovul il taiem juliene, taiem pieptul de pui cuburi iar ceapa o taiem solzisori.

Pui cu legume in stil chinezesc

Punem la fiert pastele conform indicatiilor de pe cutie, iar intre timp pregatim carnea de pui. Intr-o tigaie incinsa punem putin ulei si adaugam pieptul de pui. Cat lasam la rumenit, asezonam cu condimentele mai sus mentionate. Adaugam putin vin alb si lasam sa se evapore dupa care adaugam pasta de tomate, o lingura zahar, sos de soia si jumatate de canita de apa si lasam sa scada.

Intre timp incingem o alta tigaie cu putin ulei la foc mare si aruncam in ea pe rand: ceapa, ciupercutele, morcovul, ardeii si porumbul. Asezonam dinnou cu sare, piper, praf usturoi si putina vegeta. Lasam sa se rumeneasca putin dupa care adaugam carnea de pui cu tot cu sos.

Dupa ce amestecam bine, gustam si potrivim gustul adaugam pastele fierte si scurse bine si mai lasam pe foc 2-3 minute.
La final decoram cu seminte de susan si servim!

Speram sa va placa reteta noastra cu tenta asiatica.

Pui cu legume in stil chinezesc

 

Pofta buna! 胃口好 !

Lasa un comentariu

comentarii