Pieptul de pui cu sos gorgonzola are avantajul de a parea un fel de mancare rafinat si complex. In realitate prepararea nu dureaza decat 45 de minute si necesita cativa pasi simpli de urmat. Se vede ca asta e o reteta de-a lui… are un talent de a construi din cele mai simple lucruri ceva surprinzator de delicios 🙂

Ingrediente pentru 4 portii:

-1 piept de pui mare
-50g unt
-200ml smantana de gatit
-150g branza gorgonzola dulce cremoasa
-condimente (piper negru, piper alb, sare, condimente pui)
– un brocoli mare proaspat sau 20buchetele brocoli congelat

Preparare (timp estimativ 45min-1ora):
Se taie puiul fasii nu foarte subtiri, se condimenteaza si se baga la rece 30minute. Se scoate de la frigider si se pune pe gratarul incins.

Piept de pui cu sos gorgonzola
Intre timp pregatim sosul: intr-o tigaie topim untul si adaugam gorgonzola taiata cubulete pentru a se topi mai usor. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste branza, apoi adaugam smantana si amestecam inca 5min, la foc mic.
Dupa ce sosul este gata adaugam in tigaie pieptul de pui facut pe gratar si il mai lasam pe foc 3-5min.

Piept de pui cu sos gorgonzola

Noi l-am servit alaturi de broccoli, pe care l-am fiert 5 min. Dupa fierbere, broccoli se baga in apa rece ca gheata pentru a-si pastra culoarea si textura.
Va recomandam aceasta combinatie, noua ne-a placut mult.

Voi cu ce garnitura a-ti manca pieptul de pui cu sos gorgonzola?

Lasa un comentariu

comentarii