Citisem un studiu ca mancarea este atractiva daca are minim cinci culori. Si asa mi-a venit ideea sa pregatesc prezenta reteta de pui cu legume la cuptor. Dupa putin research prin multitudinea de retete online mi-am ales ingredientele si am trecut la treaba.
Am lucrat impreuna si am obtinut o reteta plina de legume colorate si delicioasa.
Se pare ca studiul respectiv a fost bine documentat…

Ingrediente:
600g piept de pui
Rosii cherry – diverse sortimente
6-7 cartofi mari
1 ardei rosu gras
1 ceapa rosie
1 morcov
Usturoi
Busuioc, rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, piper macinat, piper boabe
Vin alb

Piept de pui cu legume si vin alb - la cuptor

Preparare:
1. Se portioneaza pieptul de pui si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin, boia de ardei dulce, usturoi. Se adauga jumatate de pahar de vin alb si se lasa in acest bait la frigider minim 30 minute.
2. Intre timp pregatim legumele astfel: cartofii se taie in jumatati, la fel si rosiile cherry, morcovul se taie rondele, ardeiul se feliaza iar ceapa o taiem in patru.

Piept de pui cu legume si vin alb - la cuptor

3. Asezam in tava jumatatile de cartofi, morcovii si ceapa, ii stropim cu ulei si ii condimentam cu sare piper si rozmarin . Aruncam in tava doi-trei catei de usturoi si asezam pe deasupra pieptul de pui, peste care turnam baitul, inca jumatate de pahar de vin si jumatate de pahar de apa astfel incat cartofii sa fie acoperiti.

Piept de pui cu legume si vin alb - la cuptor

4. Acoperim tava cu folie de aluminium si o bagam in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mare (200grade) pentru 30 minute.
5. Rosiile si ardeii le vom adauga ulterior dupa ce s-au scurs cele 30 min, moment in care scoatem si folia de aluminium.

Piept de pui cu legume si vin alb - la cuptor

6. Tava se mai lasa descoperita la cuptor pentru inca 15 min sau pana cand majoritatea sucului s-a evaporat.
Se serverste alaturi de un pahar de vin alb si persoanele dragi!

Piept de pui cu legume si vin alb - la cuptor

Piept de pui cu legume si vin alb - la cuptor

Pofta buna!

Lasa un comentariu

comentarii