Dupa o perioada aglomerata pentru amandoi, cu examene de finalizare a studiilor postuniversitare si zile incarcate la serviciu, m-am gandit sa ii fac o surpriza iubitei mele si sa pregatesc niste napolitane cu ciocolata de casa.

In dorinta mea de a recrea gustul pe care le aveau napolitanele facute de mama in copilarie, as putea spune ca am reusit sa creez o combinatie foarte buna de ingrediente si au iesit niste napolitane numai bune de mancat simple, la cafea sau cu putina inghetata pe deasupra.

Si apropo…. i-au placut si ei 😀 <3

Va invit sa incercati reteta mea si sa imi spuneti cum vi s-a parut!

Ingrediente:

200ml apa
350g zahar
70g cacao
200g unt
500g lapte praf
Foi de napolitana
 Napolitane de casa cu ciocolata de casa
Preparare (timp estimativ 25 min):

Primul pas este sa va aranjati ingredientele la indemana pentru ca unele operatiuni va trebui sa le realizati repede.

Fierbeti apa cu zaharul timp de 3 minute, pana se transforma in sirop subtire, moment in care adaugati untul taiat cubulete, pentru a se topi mai usor.

Intre timp pregatim o tava sau o placa pe care punem prima foaie de napolitana deoarece in momentul in care ciocolata va fi gata nu veti avea mult timp la dispozitie.

Intr-un bol adaugam laptele praf si cacao si amestecam pana se uniformizeaza. Dupa ce untul s-a topit, luam siropul rezultat si il turnam in bolul cu lapte praf si cacao. Amestecam pana ajungem la o compozitie omogena. Ciocolata astfel rezultata o luam si o distribuim uniform pe foile de napolitana, care le aranjam una peste cealalta.

Recomandarea noastra este ca dupa finalizarea acestei operatiuni sa adaugati o alta placa deasupra napolitanelor si o greutate pe placa pentru a se lipi bine ciocolata de foile de napolitana.

Se pune la frigider si se serveste a doua zi!

Pofta buna! 

Napolitane de casa cu ciocolata de casa

Voi ce mai adaugati in ciocolata cand faceti napolitane de casa?

Lasa un comentariu

comentarii