Imi plac foarte mult pastele, fie ca sunt spaghetti, tagliatelli sau penne atat timp cat sunt facute cu pasiune si profesionism.
Intr-o zi ma aflam la ea acasa si ma intreaba daca vreau niste macaroane cu branza… cum sa refuz?! Acea gustare mi-a schimbat parerea despre macaroanele cu branza.
Acum cateva zile imi statea gandul la acele macaroane… am convins-o sa-mi gateasca din nou, si cu ocazia asta sa-mi arate si reteta. Nu am gasit in supermarket macaroane de calitatea dorita si am folosit melci (cum mentionam mai sus, pastele vin in mai multe forme oferindu-va posibilitatea sa diversificati meniul fara sa modificati reteta si gustul) insa rezultatul a fost incredibil de gustos, melci din grau dur fierbinti, inveliti in telemea topita si cu putin zahar pe deasupra.. un deliciu!
Cu aceasta ocazie va destainui aceasta reteta rapida si foarte usor de preparat.
Astept cu nerabdare comentariile voastre privind reteta!

Ingrediente:
500g paste din grau dur (noi am folosit melcisori)
400g telemea de vaca de la Hochland (sau orice alta telemea sarata, insa rezultatul final poate fi diferit)
50g unt
Sare
Ulei
Zahar* (dupa gust, pentru servire)

Mac&cheese - Macaroane cu branza la tigaie - Reteta PacateDulciSarate.ro
Preparare: (timp estimativ 15 min)
1. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, in apa cu sare si putin ulei de floarea soarelui. Este de preferat sa fie paste de grau dur care, din punctul meu de vedere sunt mai gustoase si, in plus, isi pastreaza mai bine forma.
2. Cat asteptam sa fiarba, dam telemeaua pe razatoarea mare si o lasam deoparte pentru cand va trebui sa o adaugam.
3. Cand sunt gata fierte pastele (eventual le incercam inainte) le strecuram si clatim cu putin apa rece.
4. Intr-un ceaun sau o tigaie adanca cu fundul mai gros topim un cub de unt dupa care adaugam pastele si le unduim putin sa se incalzeasca, la foc mic.
5. Presaram peste pastele din ceaun branza telemea si incepem sa amestecam usor. Treptat, branza telemea va incepe sa se topeasca si sa se omogenizeze cu pastele. Amestecam pana cand s-au incalzit complet pastele si branza s-a topit.
6. Se servesc pe loc, cat sunt calde.. fierbinti chiar… ca atare sau, cum le prefera iubita mea, presarate cu o lingurita de zahar pe deasupra.

Sunt perfecte pentru o masa rapida si calda de seara, servite din pat, la serialul preferat 🙂

 

Pofta buna!

Lasa un comentariu

comentarii