De fiecare data cand plecam intr-o calatorie sau excursie trecem pe la mama ei pentru niste cosulete proaspat scose din cuptor. Sunt usor de facut, nu necesita pastrare la frigider si sunt ideale pentru o gustare pe drum, pe varf de munte sau la micul dejun.

Va recomandam aceasta reteta rapida de Cosulete aperitiv din aluat foitaj cu branza, ardei, ciuperci si sunca.

Ingrediente:
– o foaie de aluat
– 150-200 gr. Branza vaci
– 100 gr. Telemea
– 50 gr. Masline
– 100 gr. sunca ( pastrama)
– 1 ardei rosu
– 50 gr. Ciupercute
– 3-4 oua
– 2-3 linguri faina
– Chimion
– Sare
– piper.

Cosulet Aperitiv PacateDulciSarate

Preparare:
Pentru a pregati umplutura, se da pe razatoare branza telemea si apoi se mixeaza impreuna cu branza de vaci. Se adauga ouale, lingurile de faina treptat si se mixeaza in continuare. Pentru condimentare mai puteti adauga sare, piper si daca va place putin chimen.
In crema de branza se adauga apoi cubulete de sunca, ardei, masline (le puteti varia in functie de preferinte) si se amesteca.
Se pregatesc formele de briose intr-o tava. Foaia de placinta se intinde si se taie in patrate de aproximativ 5-7 cm pe fiecare latura si se aseaza in formele de briose pastrand forma in colturi a foii.
Se distribuie compozitia uniform, se umple cam pe 3/4 pentru ca mai creste la copt.
Inainte de a se da la copt, cosuletele se pot orna cu seminte de chimen sau parmezan ras.
Cuptorul trebuie inclazit in prealabil la foc mediu spre mare (180-200 grade C).

La cuptor cosuletele stau in jur de 20 de minute. Este foarte important sa nu umblati la cuptor si sa nu deschideti usa in timpul coacerii altfel nu vor creste frumos.
Dupa 20 de minute le putem verifica si daca sunt rumenite frumos pe deasupra inseamna ca sunt gata. Le lasam sa se raceasca putin in forme apoi se scot pe platoul de servit.

Sunt grozave ca aperitiv sau gustare intre mese.

Cosulet de luat in excursie
Noi le-am luat in excursie si ne-am delectat cu ele pe varf de munte 🙂

Lasa un comentariu

comentarii