Eram la serviciu intr-o minunata zi de marti, total nemultumit de ce urma sa mananc in pauza de masa… cand ma trezesc cu un mesaj de la iubia mea prin care ma anunta ca astazi e International Pancake Day si ma asteapta cu o surpriza culinara la ea acasa.
Dupa mai bine de 5 ore de munca in care gandurile mele fugeau departe… la iubita mea si la surpriza de care m-a anuntat… am ajuns acasa undeĀ ma astepta…ea …si clatitele.

Reteta? Foarte simpla si delicioasa cu gustul caramelizat al sosului, crema de alune usor sarata si fulgii crocanti de migdale.

Clatite pufoase cu banane crema de unt de alune si sos caramel

Pentru clatitele pufoase cu banane:
1 ou
1 banana coapta
1 cana de faina
1 cana de lapte
3 lg ulei
1 lgita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
1 lgita esenta de vanilie
1/2 lgita scortisoara
1 praf de sare
3 lg ulei

Oul si banana pisata cu furculita se amesteca treptat cu faina si laptele, se adauga uleiul si bicarbonatul stins, sarea si aromele. Compozitia se poate face atat cu mixerul cat si cu un tel. Important este ca in final compozitia sa aiba aspectul unei smantani mai groase.

Ca sa prajim clatitele pufoase am invatat un mic secret. Ca aspectul lor sa fie unul cat mai autentic cu cel original trebuie sa incingem tigaia de clatite, non-aderenta, si sa le prajim fara sa ungem in prealabil tigaia cu ulei. Clatitele vor prinde o culoare aramie uniforma pe ambele parti.

Timpul ideal de prajire este de 30 de secunde pe fiecare parte, la foc mediu. Dar ca sa fiti siguri, urmariti cand se formeaza pe suprafata clatitei mici bule, atunci e momentul sa o intoarceti.

Crema de unt de alune:

Dupa ce am pregatit clatitele, am facut o crema foarte simpla de unt de alune. Un plic de frisca mixat cu lapte rece dupa instructiunile de pe ambalaj. 2-3 linguri de unt de alune le-am omogenizat treptat cu cate o lingura de frisca si cand a fost gata am pus crema la frigider pentru a prepapa sosul de caramel.

Pentru sosul de caramel:

1/2 cana zahar
1/4 cana apa
1 cub de unt

Zaharul se topeste pe foc intr-un ibric, cu grija sa nu se arda, iar cand e topit se adauga cubul de unt si un pic de apa apoi se omogenizeaza totul.

La final am asamblat clatitele cu crema de unt de alune si am decorat cu felii de banane, sos de caramel si fulgi de migdale. Yammi!

Clatite pufoase cu banane crema de unt de alune si sos caramel

Lasa un comentariu

comentarii