E a doua oara cand fac aceasta reteta de cheesecake… prima oara am pregatit-o singur si am surprins-o … acum am pregatit-o impreuna. Aflandu-ma pe teritoriul ei, cel al dulciurilor, normal ca de aceasta data a iesit mai bine. Reteta am gasit-o in Cartea Regala de Bucate a Principesei Margareta a Romaniei si am adaptat-o putin. Este singura reteta testata pana acum din acea carte…insa este grozava. Daca cautati un desert fin si delicios… acesta este. Perfect de savurat cu persoana iubita !

Ingrediente:
Blat:
300g biscuiti digestivi (noi am folosit Dobrogea Digesta cu scortisoara)
50g zahar
80g unt

Umplutura:
1 plic gelatina fara aroma
60ml apa
450g branza cremoasa (reteta originala recomanda Philadephia, insa noi am folosit Crema de branza Delaco si a fost foarte bun)
100-150g zahar
400ml frisca (noi am folosit 2 cutii x200g Hulala)

Toping:
Dulceata de afine

Preparare:

Blatul:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie/blender sfarmati biscuitii. Apoi puneti untul intr-o cana si bagati la microunde timp de 30-40secunde pentru a-l topi mai repede…sau utilizati varianta clasica la foc mic intr-o tigaie.

Puneti intr-un castron biscutii sfarmitati peste care adaugati untul topit si zaharul si amestecati pana se omogenizeaza. Daca nu folositi biscuiti cu scortisoara puteti adauga separat, dupa gust.

Aluat cheesecake

Ungeti cu unt o tava rotunda de tarta cu diametru de 20-25cm si apoi puneti o folie de aluminiu, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca si pentru a fi usor de scos din forma cand este gata.

Aluat cheesecake biscuiti digestivi

Luati compozitia pentru aluat si adaugati-o in tava si presati bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar, rezultatul final fiind un strat uniform de aproximativ 1-1.5cm. Apoi bagati tava la frigider.

Umplutura:

Diluati gelatina in apa rece, amestecati la foc mic pana se dizolva.
Bateti crema de branza cu mixerul pana devine o crema moale. Adaugati incet gelatina, amestecand pana ce compozitia devine omogena. Adaugati zaharul si sarea si continuati sa amestecati pana compozitia devine pufoasa.

Intr-un alt castron puneti cei 400ml frisca racita in prealabil la frigider si o bateti cu mixerul pana cand se intareste.

preparare frisca cheesecake

Adaugati peste frisca obtinuta crema de branza si amestecati cu telul pana se omogenizeaza.

Turnati totul in tava, peste blatul de biscuiti si uniformizati suprafata compozitiei. Se baga la frigider pana se intareste, recomandarea noastra… minim 6 ore.

New York Cheesecake photo

Dupa ce scoateti din tava cheesecake ul, pregatim toppingul astfel: se face un sirop din 5-6 linguri dulceata afine si 3-4 lingurite de apa, amestecand pana se omogenizeaza. Apoi siropul obtinut se toarna pe deasupra cheesecake ul.

Felie cheesecake royal

Cheesecake with blueberries. Cheesecake cu afine

Asteptam parerile voastre despre reteta si poze cu rezultatele obtinute de voi!

Lasa un comentariu

comentarii