Intotdeauna mi-au placut chipsurile si cartofii prajiti cu putin cascaval ras pe deasupra. Dupa ce am cautat tot felul de retete rapide tip “snack” am dat pe un site american de Hasselback potatoes cum se numesc la ei. Era reteta de baza … aratau ca niste acordeoane din cartofi, asemeni unui pachet de chipsuri mai elaborat… aratau incredibil de bine.
I-am povestit si iubitei despre reteta de hasselback potatoes …si ne-am gandit sa o imbunatatim cu sunculita/bacon si putin cascaval si ceva condimente dupa gust! Rezultatul il vedeti mai jos. Nu este cea mai usoara gustare… insa in mod sigur nu se compara cu chipsurile si ii puteti personaliza dupa gust, cu ceapa, usturoi, etc. posibilitatile sunt infinite!
Ingrediente:
1kg cartofi
250g cascaval
250g bacon/kaiser/sunculita taraneasca
100g unt
100ml ulei
sare
piper
busuioc
cimbru
rozmarin
2 catei usturoi
150 g smantana (optional)
Preparare:
1. Se decojesc cartofii, sau in situatia in care sunt cartofi noi ii puteti spala foarte bine.
2. Crestam cartofii in felii subtiri astfel incat sa nu ii sectionam complet.
3. Punem cartofii intr-o tava insa nu inainte de a introduce intre crestaturi untul si baconul/sunculita taiate felii subtiri.
cartofi impanati3
4. Condimentam cartofii cu sare, piper, rozmarin, cimbru, busuioc si usturoi pisat, dupa gust. Adaugam putin ulei de masline/de floarea soarelui peste cartofi si ii bagam pentru 45 min la cuptorul preincalzit la 200grade C. Din cand in cand ii scoatem si ii mai stropim cu uleiul scurs in tava.
cartofi impanati2
5. Dupa cele 45 min ii scoatem, adaugam cascavalul taiat felii subtiri, dupa care reintroducem tava in cuptor pentru 5-10min.
6. Ii puteti servi simpli sau umpreuna cu un sos de smantana cu usturoi, asa cum am facut noi.
Este o reteta rapida si usor de realizat, iar rezultatul este foarte yammie!
Pofta buna! 
Tips&Tricks: Pentru a va facilita sectionarea cartofilor (pasul 2) ii puteti aseza fie intre doua betisoare chinezesti, fie intr-o lingura pentru a-i taia corespunzator. Noi ne-am descurcat fara, afland aceste secrete dupa ce am facut reteta.

Lasa un comentariu

comentarii