Saptamana trecuta mi-am dorit sa gatesc ceva sanatos si rapid de preparat. Am cumparat un mix de legume, am mai adaugat ceva ciupercute pentru ca imi plac foarte mult si a iesit o bunatate de budinca de legume. Reteta este pentru o tava destul de mare si adanca, de aceea si cantitatile mari de ingrediente… dar puteti adapta atat ingredientele cat si cantitatile dupa bunul plac.

Este o reteta consistenta si usor de realizat, chiar daca are la baza legume, ouale si lactatele compenseaza lipsa carnii din acest preparat.

Asteptam parerile voastre si de ce nu, … sa ne spuneti cum pregatiti voi reteta de Budinca cu legume.

Ingrediente:
1400g mix legume congelate (noi am folosit 400g mix brocoli si morcov si 1000g amestec mexican)
300g ciuperci champignon proaspete
200g smantana
200ml lapte
200g telemea
Sare
Piper
20g unt
8 oua

** pentru o tava mai mica reduceti proportional ingredientele.

Budinca legume la cuptor

Preparare:
1.Se pregateste o cratita cu apa si se pune la foc. In momentul in care a ajuns in punctul de fierbere adaugam legumele congelate si ciupercile si le lasam 5 minute pe aragaz la foc tare.
2.In timp ce legumele se calesc putin vom unge tava cu unt si vom da telemeaua pe razatoare.
3.Cu ajutorul unui blender amestecam cele opt oua cu laptele si smantana.
4.Scurgem legumele si le asezam in tava.

Budinca legume la cuptor 2
5.Distribuim uniform telemeaua peste legume si apoi turnam compozitia de oua lapte si smantana.
6.Asezonam cu sare, piper si ce alte condimente preferam.
7.Bagam tava la cuptorul preincalzit la 120-130 grade timp de 15-20 min.
8.Se serveste atat calda cat si rece.

Budinca legume la cuptor

Pofta buna!

Budinca legume la cuptor

Lasa un comentariu

comentarii